×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

afsluiting-plaatsen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Draadafsluiting plaatsen? Ontdek hier hoe je eraan begint!

Wie een afsluiting wil plaatsen rondom z'n tuin of domein, die heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Maar in de meeste gevallen wordt nog steeds gekozen voor een draadafsluiting. Dit type tuinafsluiting blijft nog steeds de populairste keuze in ons land. En dat komt natuurlijk door de vele voordelen.

Bovendien heb je ook heel wat opties. Een draadafsluiting kan je plaatsen onder verschillende vormen en afmetingen, waardoor je als consument toch nog wel wat keuze hebt.

Laten we dus eens kijken welke opties je allemaal hebt, waarom je voor een draadafsluiting zou moeten kiezen, hoe je een draadafsluiting plaatst, en hoeveel het kost.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Welke types draadafsluitingen zijn er?

Draadafsluitingen kan je op verschillende manieren plaatsen. Het is vooral de stevigheid van de afsluiting die hierdoor beïnvloed zal worden. En uiteraard zal dit ook een impact hebben op de prijs.

draadafsluiting © Shutterstock - Een standaard draadafsluiting

Standaard draadafsluitingen

Uiteraard heb je als eerste de standaard draadafsluiting. Deze bestaat uit slechts twee delen. Allereerst worden palen gebetonneerd in de grond. Nadien wordt de draadafsluiting zelf er strak op aangespannen.

Dit type van draadafsluiting is het goedkoopst, en het is ook het snelst geplaatst.

Draadafsluiting met bovenbuis

Dit type draadafsluiting is eigenlijk hetzelfde als een standaard draadafsluiting, maar wordt in dit geval aangevuld met een buis aan de bovenkant van de afsluiting. Deze bovenbuis heeft als voordeel dat het de hele afsluiting steviger maakt.

Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere voordelen. Zo kan de bovenbuis ook als reling of balustrade gebruikt worden. Maar zo'n bovenbuis is bijvoorbeeld ook ideaal wanneer je de afsluiting wil laten begroeien met klimplanten of bedekken met heidematten.

Tot slot zorgt zo'n bovenbuis ervoor dat de afsluiting minder snel zal doorbuigen, omdat je uiteraard bijkomende ankerpunten hebt.

draadafsluiting met betonplaat © Shutterstock - Een betonplaat onderaan de draadafsluiting biedt bescherming tegen vossen in een kippenren

Draadafsluiting met betonplaat

Bij dit type draadafsluiting wordt aan de onderkant van de afsluiting een betonplaat bevestigd. Ook hier weer met enkele mooie voordelen als leuke bonus.

Dit type afsluiting is vooral interessant in de gevallen waar de onderkant van je afsluiting het meest kwetsbare punt is. Denk hierbij maar aan tuinen waar een grasmaaier de afsluiting kan beschadigen.

Maar die betonplaat is bijvoorbeeld ook interessant wanneer je last hebt van mollen, of wanneer een vos je kippen kan bedreigen.

draadpanelen © Shutterstock - Een afsluiting met draadpanelen is steviger dan een klassieke draadafsluiting

Draadpanelen

Tot slot kan je ook nog kiezen voor draadpanelen als afsluiting. Dit type afsluiting ziet er op het eerste zicht hetzelfde uit als een draadafsluiting, maar is in werkelijkheid veel steviger. In plaats van rollen draadafsluiting gaat het in dit geval om echte panelen die zeer moeilijk kunnen doorbuigen.

Dit type draadafsluiting heeft als voordeel dat het veel steviger is dan een gewone draadafsluiting, en daarom wordt het ook vaak gebruikt als inbraakveilige afsluiting. Je ziet dit type afsluiting dan ook vaak opduiken op bedrijventerreinen.

Meer weten over draadpanelen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

Waarom kiezen voor een draadafsluiting?

In wat je tot nu toe al gelezen hebt, kon je al ontdekken dat een draadafsluiting wel wat voordelen heeft ten opzichte van andere soorten afsluitingen. Voor de volledigheid sommen we in deze paragraaf nog eens alle voordelen netjes op.

draadafsluiting © Shutterstock - Een draadafsluiting kent vele voordelen

+ In vergelijking met sommige andere tuinafsluitingen zijn draadafsluitingen relatief goedkoop. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de prijs voor draadafsluitingen.

+ Draadafsluitingen hebben een hele lange levensduur. Ga je er zorgvuldig mee om, dan kunnen ze zelfs levenslang meegaan.

+ Draadafsluitingen hebben in principe geen onderhoud nodig. Wil je je afsluiting laten begroeien met klimop of een andere plant, dan komen er natuurlijk wel snoeiwerken aan te pas.

+ Eén van de grootste voordelen van dit type afsluiting is ongetwijfeld de snelle plaatsing. Zeker als je in zee gaat met een ervaren tuinaannemer, dan is je afsluiting in een mum van tijd geplaatst.

+ Zoals je in dit artikel al kon ontdekken, kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Je kan kiezen uit klassieke draadafsluitingen, of uit stevige aluminium hekken. Dit laatste type is vooral geschikt wanneer veiligheid belangrijk is, en wordt vaak gebruikt op bedrijventerreinen en luchthavens.

+ Draadafsluitingen zijn perfect te combineren met tuinpoorten of tuinhekken.

+ Draadafsluitingen met een betonplaat zijn ideaal voor wie huisdieren heeft.

Hoe plaats je een draadafsluiting?

Een draadafsluiting plaatsen is op zich niet zo moeilijk. Het is één van de afsluitingen die het makkelijkst te plaatsen is. Wie een beetje handig is aangelegd, die zou het makkelijk zelf kunnen doen.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er onbezonnen aan moet beginnen. Het is belangrijk om een stappenplan te volgen. Laten we eens kijken hoe je eraan begint.

De voorbereiding

Wie een draadafsluiting wil plaatsen, die begint altijd met een goede voorbereiding. Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen waar je de afsluiting juist wil plaatsen, en hoeveel materiaal je daarvoor nodig hebt. Denk hierbij maar aan het aantal meters draad, de hoogte van de draad, het aantal palen dat je nodig hebt, het bevestigingsmateriaal, enz.

Vooraleer je begint met het plaatsen van de afsluiting, is het dus verstandig om nog eens te checken of je wel al het materiaal hebt aangekocht. Leg het ook binnen handbereik wanneer je begint met de plaatsing. Het is bovendien ook handig om een helpende paar handen bij je te hebben. Met twee verloopt de plaatsing heel wat makkelijker.

De plaatsing

Wil je de afsluiting plaatsen, dan begint je steeds met de palen. Het is een verstandig idee om eerst de hoekpalen in de grond te slaan. Dit geeft je meteen een idee van het traject dat de afsluiting zal volgen. Daarna sla je om de 2 à 3 meter een tussenpaal in de grond.

Je kan de palen los in de grond slaan, maar als je het echt stevig wil, dan kan je ze ook in beton storten. De keuze hangt een beetje af van de grootte van je afsluiting, en de stevigheid die je wil bereiken.

Nadat alle palen in de grond staan, kan je verder met het aanbrengen van de draad. Span de draad goed aan, en bevestig de draad aan de palen met het speciale bevestigingsmechanisme.

draadafsluiting plaatsen © Shutterstock - Een draadafsluiting plaatsen met betonplaat onderaan

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

De draadafsluiting zelf plaatsen klinkt op het eerste zicht niet zo moeilijk, maar is het wel verstandig om het zelf te doen?

Wel, door het zelf te doen zal je uiteraard wat geld uitsparen. Maar de vraag is dan natuurlijk of je het wel correct hebt gedaan. Bovendien moet je er wel wat tijd insteken om de draadafsluiting te plaatsen. Een ervaren tuinaannemer kan je draadafsluiting vast sneller plaatsen.

Door de plaatsing uit te besteden hoef je ook geen materialen aan te kopen. Dit kan je dan weer geld uitsparen.

Op het einde van de rit zal de kostprijs voor een vakman niet zoveel hoger liggen dan wanneer je het zelf doet. Bovendien spaart het je heel wat tijd en moeite uit.

Hoe zorg je voor meer privacy?

Een draadafsluiting is natuurlijk een doorkijkafsluiting. Echt veel privacy heb je dus niet met dit type afsluiting.

Maar daar is wel een mouw aan te passen. Er zijn enkele manieren waarop je kan zorgen dat je toch wat privacy hebt.

Kunststofmatten

Kunststofmatten zijn de meest eenvoudige manier om voor meer privacy te zorgen. Ze worden simpelweg opgespannen aan de afsluiting met behulp van een ijzerdraad. Voor deze oplossing is het uiteraard handig als je draadafsluiting een bovenbuis heeft.

Kunststofmatten worden ook wel eens gebruikt als tussenoplossing, totdat de haag of klimop voldoende gegroeid is.

Kunststof strips of lamellen

In deze oplossing worden kunststof strips of lamellen in de draadafsluiting gevlochten. Op deze manier zorgen ze voor meer privacy, aangezien je niet meer door de afsluiting kan kijken.

Het uitzicht van de strips zal vooral bepaald worden door het type draadafsluiting dat je plaatst. Afhankelijk van dit type moeten de strips horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal geplaatst worden.

Heidematten

Wil je een meer natuurlijke oplossing? Dan zijn heidematten of rietmatten een zeer goede optie. Ze verminderen de doorkijk, en beschermen bovendien tegen de wind. Je kan heidematten verkrijgen met verschillende dichtheden.

Heidematten zijn een natuurlijke oplossing, maar ook wel een vrij dure in vergelijking met de andere opties. De totale prijs kan soms dubbel zo duur zijn.

Meer weten over heidematten? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

Haag of klimop

Als laatste optie kan je natuurlijk ook nog een haag aanplanten of klimop laten groeien langs de draadafsluiting. Het grote nadeel is dat het groeien van deze planten wel een tijdje in beslag kan nemen. Bovendien moet je de haag of de klimop wel onderhouden.

Welke haagplanten komen in aanmerking? Ontdek je mogelijkheden!

Wat is de prijs voor een draadafsluiting?

Hoeveel bedraagt nu de prijs voor het (laten) plaatsen van een draadafsluiting?

Wel, we konden eerder in dit artikel al ontdekken dat er verschillende uitvoeringen zijn. Elk van deze uitvoeringen heeft een eigen prijs:

UitvoeringGemiddelde prijs per lopende meter
Standaard draadafsluiting10€ - 20€
Draadafsluiting met bovenbuis20€ - 25€
Draadafsluiting met betonplaat25€ - 45€
Draadpanelen20€ - 30€
Plaatsingskosten30€ - 50€ per uur

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

We raden altijd aan om een draadafsluiting te laten plaatsen door een ervaren specialist. Het gaat sneller vooruit, en je bent er zeker van dat je afsluiting correct is geplaatst.

Wil je graag weten hoeveel dit zou kosten? Door ons offerteformulier in te vullen, krijg je snel enkele offertes van geschikte specialisten in jouw regio toegestuurd. Je kan hun prijzen vergelijken, zodat je tot wel 30% van de prijs kan besparen. Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en vrijblijvend!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Tuinafsluitingen: het complete overzicht
Houten tuinafsluiting plaatsen
Offertes voor tuinafsluitingen